MENU
AMUSE BOUCHE:
Ostryga, pianka z pędów sosny, kompresowany ogórek
lub
Plastry dojrzewającej piersi z gęsi, krakers, majonez z kiszonego śledzia
PRZYSTAWKA ZIMNA:
Carpaccio z ośmiornicy, majonez koperkowy, majonez chilli, mikro zioła
lub
Tatar z jelenia, emilgrana, piklowane shimeji, puder grzybowy, żel z kiszonego ogórka, mikro zioła
PRZYSTAWKA CIEPŁA:
Przegrzebki smażone, risotto, sepia, nasturcja, czarna trufla
lub
Agnolotti z ricottą , palone masło, szałwia, pomarańcze, czarna trufla
ZUPA:
Consomme z łososia, pulpeciki z łososia, piklowany seler naciowy, grzanka
lub
Consomme z gęsi , tortellini z gęsią , szczypiorek, marchewka
DANIE GŁÓWNE:
Filet z łososia, puree ziemniaczane, rokitnik, szyjki rakowe, soliród, szpinak
lub
Policzki wołowe, truflowe puree ziemniaczane, palony por, szpik, szpinak, demi glace
DESER
Tort noworoczny produkcji Gelatomania z Gdańska
NAPOJE
Woda niegazowana, woda gazowana, lemoniada, kawa, herbata
ALKOHOLE
Butelka wódki 0,5l lub butelka wina na parę
Kieliszek wina musującego na przywitanie Nowego Roku
Cena za osobę: 400zł