Dotacje Unii Europejskiej
Operacja realizowane przez:
Kaminski, Krotofil Spółka Komandytowa
Tytuł projektu:
Tymczasowe zaprzestanie działalności połowowej statkami ORŁ-6 i ORŁ-9
Działanie:
1.8 Tymczasowe zaprzestanie działalności połowowej – dotyczy obszaru Morza Bałtyckiego i Zalewu Szczecińskiego, Fundusze Europejskie dla Rybactwa
Pomocy na realizację operacji w ramach działania Tymczasowe zaprzestanie działalności połowowej przyznaje się armatorowi statku rybackiego, przy użyciu którego jest wykonywane rybołówstwo komercyjne, którymi;
1. ORŁ-6, nie prowadził połowów przy jego użyciu w następującym terminie i obszarze:
a) dla Morza Bałtyckiego – obszar określony zbiorczo w art. 9 ust. 1 pkt 1 ustawy o rybołówstwie morskim z dnia 19 grudnia 2014 r. (Oz. U. z 2024 r. poz. 243 t.j.):
b) d dnia 16 października 2024 r. do dnia 15 listopada 2024 roku tj. 31 dni
2. ORŁ-9 nie prowadził połowów przy jego użyciu w następującym terminie i obszarze:
a) dla Morza Bałtyckiego – obszar określony zbiorczo w art. 9 ust. 1 pkt 1 ustawy o rybołówstwie morskim z dnia 19 grudnia 2014 r. (Oz. U. z 2024 r. poz. 243 t.j.):
b) d dnia 16 października 2024 r. do dnia 15 listopada 2024 roku tj. 31 dni
Cel operacji:
Przyczynianie się do odpowiedniego poziomu życia w przypadkach tymczasowego zaprzestania działalności połowowej.
Informacje o programie unijnym Fundusze dla Rybactwa:
www.rybactwo.gov.pl
Wartość projektu: 114.000,00 zł
Wysokość wkładu z Funduszu Europejskiego dla Rybactwa: 79.800zł
KAMINSKI, KROTOFIL Sp. z o.o. Sp. k. realizuje projekt dofinansowany z Funduszy Europejskich pod tytułem:
„Realizacja działań inwestycyjnych w restauracjach „Tawerna Orłowska”
oraz „Browar Miejski Sopot” szansą za zniwelowanie nagatywnych skutków
pandemii COVID-19”
Celem projektu realizacja działań inwestycyjnych w „Tawernie Orłowskiej” w Gdyni oraz zwiększenie wydajności przygotowania dań na wynos w restauracji „Browar Miejski Sopot”.
Efektem projektu będzie dostosowanie obiektów do funkcjonowania w nowych realiach oraz zniwelowanie następstw pandemii COVID-19.